Lliçà d’Amunt posa en marxa un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

El punt està situat al nucli urbà, al carrer de l'Aliança

Societat

Lliçà d'Amunt

Dilluns passat, 10 de juliol, es va posar en marxa un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics situat a l’aparcament del carrer de l’Aliança, al centre urbà de Lliçà d'Amunt. Aquest nou punt funciona amb connectors tipus 2 o mennekes i és totalment gratuït, el temps màxim de recàrrega és de dues hores.

La instal·lació d’aquesta infraestructura de recàrrega per a vehicles elèctrics respon a una de les accions establertes en el Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic, al qual està adherit l’Ajuntament de Lliçà d'Amunt, que marca com a objectiu reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte hivernacle per l’any 2020. 

 

Aquesta infraestructura de recàrrega fomentarà la compra de vehicles elèctrics i híbrids entre la ciutadania. El vehicle elèctric contribueix a reduir el soroll i les emissions locals de NOx, PM10 i d’altres contaminants, millorant la qualitat de l’aire allà on circula el vehicle, amb els beneficis per a la salut que això comporta. La junta de govern local va aprovar, el passat 6 de març, l’adjudicació d’aquesta obra a l’empresa Evecta per un import de 10.653,22 euros.

 

Per poder utilitzar el punt, cal disposar d’un telèfon intel·ligent amb lector de codis QR. Per iniciar la recàrrega, el primer pas és escanejar el codi QR d’una de les dues tapes dels connectors i introduir l'usuari i la contrasenya, el connector seleccionat s’activarà i s’iniciarà la recàrrega. En cas que la persona usuària no estigui donada d’alta en el servei es pot fer a través del mateix codi QR a l’opció registra't i omplint el formulari. Un cop efectuada l’alta del servei, l'usuari rebrà les dades d’accés per correu electrònic i podrà iniciar el procediment de recàrrega.

 

Edicions locals