Apareixen a Mollet i Granollers cartells de Franco que criden a no votar l'1 d'octubre

Les imatges, que també han aparegut en altres indrets del país, coincideixen amb els 81 anys del cop d'Estat

Política

Granollers i Mollet s'han llevat avui amb diversos cartells enganxats al carrer en què s'hi veu una imatge de Franco i en què s'hi demana no anar a votar en el referèndum de l'1 d'octubre. Hi diu "No votes. El 1 de octubre, no a la República". L'estampa s'ha repetit arreu del país a ciutats com Barcelona, Ripollet, Lleida, Argentona, Vilassar de Mar, Badalona i Girona, entre d'altres.

Diverses persones s'han fet ressò d'aquest fet a les xarxes socials. Algunes també destaquen que justament avui fa 81 anys del cop d'estat franquista, el 18 de juliol del 1936. Molts usuaris estan compartint les fotografies amb l'etiqueta de Twitter #1OconFrancoNoPasaba.

 

 Tot apunta que l'acció ha anat a càrrec de la nova organització República des de baix, un grup de persones d'esquerres i republicanes, tal i com es defineixen en la seva web. De fet, el president de Súmate i exdiputat de la CUP, Antonio Baños, ha explicat a RAC1 que la proposta pretén "sacsejar consciències".

 

Poc després de les 9 h, @Republica2017 ha fixat un tuit amb l'escrit: "Ahir vam anar a dormir tard però ja sabeu q si ens despertem ben d’hora...som un país imparable q l’1 d'octubre votarà #1oConFrancoNoPasaba". El tuit va acompanyat d'una imatge de Franco amb el segell 'L'1 d'octubre. República des de baix'.

 

Edicions locals