Òmnium Cultural presenta les bases de la 28a Festa de les Lletres Catalanes

Els treballs es podran presentar fins al 6 d'octubre i el lliurament de premis serà el 24 de novembre

Cultura

Òmnium Cultural del Vallès Oriental organitza la 28a Festa de les Lletres Catalanes que se celebrarà el 24 de novembre a la Sala Francesc Tarafa de Granollers. Els premis literaris convocats són el 28è Premi de Novel·la Josep Saperas, valorat en 3.000 euros i que l’any passat va guanyar Rosa Maria Arrazola de Barcelona amb l’obra Buit de març, i el el  28è Premi de Poesia Estabanell Energia,  també valorat en 3.000 euros  i que a l’edició anterior va recaure a Maria Teresa Rabal, de la Garriga, amb l’obra Aquell petit triomf

Pel que fa als premis de llengua hi ha la 7a edició del premi Ramon Casanovas, dotat amb 1.000 euros, destinat al foment d’iniciatives en favor de la llengua catalana i reconeixement d’accions cíviques i el 17è Premi Jaume Camp de sociolingüística, dotat amb 3.000 euros. 


Ràdio Arrels, de Perpinyà, va guanyar el Premi Ramon Casanovas, l’any passat, per la seva tasca a favor de la llengua catalana a la Catalunya Nord i Natxo Sorolla i Vidal pel seu treball Tria de llengües i rols sociolingüístics a la Franja des de la perspectiva de l’anàlisi de xarxes socials va ser guardonat amb el Premi Jaume Camp.


Dins de la categoria de comunicació i recerca se celebrarà la 6a edició del premi Eugeni Xammar valorat en 600 euros. Aquest premi s’atorga a periodistes, articulistes i/o mitjans de comunicació que hagin destacat per la seva contribució compromesa amb el lema d’Òmnium Cultural –llengua, cultura, país– i per una aposta per formats i models innovadors. L’any passat va recaure al projecte multiplataforma Sona en català, de la Garriga. 


Es podran presentar propostes fins el 6 d’octubre al Secretariat de Premis d’Òmnium Cultural Vallès Oriental i també es podran lliurar a diferents punts de la comarca com el diari Contrapunt de Mollet del Vallès. Les bases completes de la convocatòria es troben al web d’Òmnium

Edicions locals