Abertis instal·larà 25 desfibril·ladors a les autopistes

Els aparells es repartiran entre edificis, tallers i àrees de servei de l'AP-7, AP-2 i C-33

Societat

Autopistas, companyia del Grup Abertis amb seu a Granollers, comptarà a partir del 30 de juliol amb una dotació de 25 desfibril·ladors semiautomàtics repartits per tota la xarxa d’autopistes catalanes gestionada per la companyia (AP-7, AP-2 i C-33) i per les àrees de servei gestionades per Areas.

Aquesta iniciativa conjunta situa Autopistas i a Areas com unes de les primeres companyies en apostar per les autopistes cardioprotegides a Catalunya.

 

Dels 25 desfibril·ladors, 15 seran facilitats per Autopistas i 10 per part de Areas, que les instal·larà a sis àrees de servei. Durant  el primer any de la iniciativa, les dues companyies posaran en marxa un pla de formació pels seus col·laboradors per tal de fomentar les bones pràctiques i posar al seu abast les eines necessàries per tal d’assegurar l’ús professional dels aparells.

 

L'ús dels desfibril·ladors està totalment exempt de risc en tant que, si la persona no està fibril·lant, no es produeix descàrrega. Només es genera descàrrega quan l'equip així ho aconsella. A més, els aparells d’Autopistas proporcionaran instruccions verbals de què fer a cada moment per evitar confusions i vetllar en tot moment per les pràctiques correctes.

 

Pel que fa a l'ús, cada vegada que es retiri el desfibril·lador de la localització corresponent saltarà un missatge per tal de saber on i quin aparell s’ha activat, així com es farà una trucada automàtica al 112.

 

La iniciativa pretén instal·lar els aparells repartits entre el edificis, tallers i àrees de servei de les autopistes, per tal de millorar el manteniment dels desfibril·ladors i protegir-los de la meteorologia i agents externs, i alhora permet estar més a mà per tot el personal d’Autopistas. Tot i així, per tal de millorar l'eficàcia, es podran retirar i portar amb cotxe fins allà on es vulgui.

Edicions locals