‘Càntut’, millor disc de folk 2016, i La Fúmiga seran els protagonistes del 16è Maratafolk

Serà dissabte, a partir de les 20 h, a la plaça de Marata

Cultura

les Franqueses

Dissabte arriba la 16a edició del Maratafolk. La vetllada, que tindrà lloc a la plaça de Marata, començarà a les 20 h amb l’actuació del duet artístic format per Carles Belda i Carles Sanjosé (Sanjosex) que presentarà el projecte Càntut, millor disc de folk 2016 segons la revista Enderrock.

El projecte, que presenten en directe i en format CD, recull una part del repertori de cançons de transmissió oral de les comarques gironines; un homenatge a la tradició i als avis. Aquest projecte va néixer el 2012, quan el banyolí Albert Massip va iniciar un bloc per recollir i difondre la música popular i tradicional que recordava la gent més gran de les comarques gironines.


D’altra banda, el cartell d’enguany es completarà amb el grup més guerriller d’Alzira, capital de la Ribera Alta del País Valencià: La Fúmiga.


El grup, format per una quinzena de músics, presenta el seu projecte original, engrescador i festiu. Basant la seva formació en instruments de vent, planteja un directe amb una energia desbordant on el feedback amb el públic no deixa a ningú indiferent.


Cultura de carrer dalt l’escenari que viatja per diferents estils (ska, punk, rock, balkan, hip-hop, mestissatge…) i que repassa els èxits del circuit musical i també presentaran temes propis que ja recorren tot el país deixant la seva empremta personal.


Entre una actuació i l’altra, hi haurà botifarrada popular, a les 22 h.

Edicions locals