Un membre de la CUP denuncia una agressió al ple de Lliçà d'Amunt

Segons asseguren fonts del partit, el regidor d'ICV-EUiA Antonio Polo hauria increpat el cupaire, que hauria protestat al ple

Política

Lliçà d'Amunt

Santi Andalús, membre de l'ANC i de la CUP de Lliçà d'Amunt, va ser víctima dijous al ple municipal de Lliçà d'Amunt d'insults i empentes per part d'Antonio Polo, regidor d'ICV-EUiA. El motiu: haver tret un cartell amb la imatge de Franco i amb el missatge "No votes el 1 de octubre. No a la República" durant una de les seves intervencions.

El PP presentava en el ple una moció en què demanava que l'Ajuntament no habilités urnes i rebutgés el referèndum de l'1-O, motiu pel qual l'ANC i la CUP havien decidit fer una acció de protesta que consistia a llegir una carta després del ple i a aixecar els cartells amb la imatge de Franco durant la intervenció dels populars. Les 5 persones que protestaven van fer el mateix quan va intervenir en el debat el regidor d'ICV-EUiA, qui també s'ha posicionat en contra del referèndum.

 

Segons explica el diari El Món, l'agressió va produir-se un cop va finalitzar la sessió plenària. Antonio Polo va dirigir-se directament a Santi Andalús i va començar a increpar-lo. "Jo li he dit que s'havien carregat la classe obrera i que ara s'estaven carregant la nació. En aquest moment s'ha muntat una tangana i els regidors d'Iniciativa m'han començat a insultar i a dir-me nazi", relatava Andalús, qui assegurava haver rebut empentes i que van intentar agredir-lo físicament. Els regidors d'ERC van ser finalment els que van intercedir perquè la situació no anés a més.

 

 

Edicions locals