Bigues i Riells amplia la vigilància als Gorgs de Riells del Fai fins a mitjans de setembre

L’Ajuntament vol protegir la llúdriga i preservar la qualitat de l’aigua

Societat

Bigues i Riells

L’Ajuntament de Bigues i Riells ha organitzat un any més la vigilància als Gorgs de Riells del Fai, prohibint el bany i limitant l’accés a determinades zones fins a mitjans de setembre, amb l’objectiu de protegir la llúdriga i preservar la qualitat de l’aigua del riu.

L’Ajuntament destina aquest any un total de 9.000 euros, 3.000 euros més que l’any passat, a la protecció de la zona dels gorgs. La major part dels diners es destinen a ampliar el servei de vigilància als gorgs, que realitza una empresa privada de seguretat fins a mitjans de setembre, i que es concreta amb la presència de vigilants cada cap de setmana i de manera aleatòria entre setmana. Una altra part del pressupost es destina a material de divulgació i informació per als visitants a la zona.

 

És el tercer any que l’actual equip de govern està realitzant accions de millora en aquesta zona. El 2015 es va realitzar la senyalització vertical dels dos àmbits, la Madella i la Pineda. El 2016, es va limitar l’accés a partir de la central elèctrica i es va posar servei de vigilància. Aquest 2017, a part d’ampliar el període de vigilància fins a mitjans de setembre, s’ha habilitat un pàrquing alternatiu per a la zona de la Madella.

 

Edicions locals