Una companyia tecnològica amb més de 300 enginyers s'instal·la a Mollet

L'empresa, que ocuparà les antigues naus de Ficosa aquest mateix any, preveu arribar als 500 treballadors en cinc anys

Economia

Mollet del Vallès

Idneo, una companyia de serveis d’enginyeria especialitzada en el disseny, desenvolupament i fabricació de productes tecnològics de valor afegit per als sectors de l’automoció, equipaments mèdics, electrònica de consum, industrial i smart solutions ha escollit Mollet del Vallès per obrir la seva nova seu.

Com ja avançava Contrapunt al gener, la companyia retornarà l’activitat productiva a les naus de Ficosa a Can Magarola, tancades des del 2011, quan la multinacional dedicada a la fabricació i comercialització de sistemes i components per a l’automòbil va decidir traslladar-se a Viladecavalls. Idneo, per la seva banda, és un dels proveïdors de sistemes d’alt contingut tecnològic de Ficosa, i actualment comparteix amb aquest grup multinacional les instal·lacions a Viladecavalls.

 

Amb tot, Idneo ha diversificat els sectors d’actuació i té una línia de creixement propi. “El 40% dels nostres enginyers desenvolupen software per a diferents sectors”, explicava aquest dimarts el conseller delegat d’Idneo, Raúl Lucas. “Tenim presència en el sector mèdic, on desenvolupem tecnologies de visió i processió d’imatges; en l’internet de les coses en l’àmbit industrial; busquem solucions intel·ligents per als establiments i treballem en la connectivitat de l’automòbil entre d’altres”, explicava Lucas.

 

Amb una plantilla superior a 300 enginyers, Idneo té presència a Barcelona i Silicon Valley, a Califòrnia, on va obrir una oficina al gener. Ara, el trasllat a les naus de Can Magarola respon a la necessitat d’incrementar l’espai per desenvolupar la seva activitat, ja que les instal·lacions de Viladecavalls han quedat al límit de la seva capacitat. “La localització geogràfica és molt bona per desenvolupar la nostra activitat, les instal·lacions poden integrar el nostre contingut tecnològic i ens fa molta il·lusió recuperar l’espai de Ficosa”, explicava el conseller delegat, qui afegia que “el centre de Mollet pot ser molt competitiu també gràcies a clients nord-americans”.

 

L’alcalde Josep Monràs, per la seva banda, indicava que “aquesta és una notícia fantàstica per a Mollet”, ja que amb aquesta implantació i amb “el petit clúster tecnològic” que ja suposen els centres de recerca d’empreses com Merck o KAO es consolida el teixit industrial de la ciutat en matèria tecnològica, un àmbit “que no és de fàcil deslocalització, que estimula l’arribada de noves empreses i que genera ocupació”. Monràs es mostrava satisfet que les naus de Ficosa es reactivin amb “coneixement, innovació i recerca”, i assegurava que “és la nostra voluntat i la nostra obligació facilitar l’aterratge d’empreses com aquesta a la ciutat”.

 

Actualment, Idneo –que l’any passat va facturar 25 milions d’euros en activitats de disseny i 15 milions en producció– ja ha començat a habilitar les naus, de gairebé 10.000 metres quadrats, amb una inversió de 2 milions d'euros. La previsió és que a finals de novembre ja pugui iniciar-se el trasllat i que el gener de 2018 la planta estigui a ple rendiment. També es preveu que en cinc anys el nombre d’enginyers, informàtics i personal tècnic pugui arribar a les 500 persones, uns professionals “que buscarem a l’àmbit de Mollet”, indicava Lucas.

 

Edicions locals