La 8a Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia aplega més de 1.100 persones

El 'showcooking' esdevé l'activitat més seguida, amb 260 persones entre dissabte i diumenge

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

La 8a Fira del Tomàquet, celebrada el cap de setmana passat al centre cívic i cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana, va deixar palès una vegada més que s’ha consolidat com un dels referents del sector dins de la comarca. Durant dissabte i diumenge, més de 1.100 persones de procedències molt diverses van passar pel recinte de la fira.

Els visitants van poder comprar en alguna de les 19 parades instal·lades a l’exterior de La Fàbrica, destinades a productors de tomàquets, pans, melmelades, llavors i olis.

 

Dins d’aquesta vuitena edició no van faltar activitats ja habituals d'aquesta fira. La que més gent va reunir va ser el showcooking, on es van elaborar 8 tapes, cuinades en directe, fetes amb tomàquets de varietats locals. Entre dissabte i diumenge, 260 persones van accedir a la sala Muriel Casals de La Fàbrica per visualitzar i degustar diverses tapes elaborades per 9 restaurants del col·lectiu Cuina VO.

 

Altres activitats d’èxit van ser els tasts de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d’Slow Food Vallès i amb explicacions del cuiner Pep Salsetes, les visites a l’hort de l’Espelt guiades per Ricard Alcojor, on va explicar el procés de plantació dels tomàquets, i els tallers de com assecar tomàquets o de la biodiversitat subterrània i la fertilitat dels sòls agraris, on van passar-hi més d’un centenar de persones. 

 

Edicions locals