El Segle d’Or i el circ copen la 18a Nit del Teatre de Parets

La plaça de la vila i el parc de la Linera s'omplen aquest divendres de propostes artístiques de carrer

Cultura

Parets del Vallès

La Nit del Teatre al Carrer envairà, com en els darrers 17 anys, la plaça de la Vila i el parc de la Linera aquest divendres. A la plaça s’hi representaran, com cada any, els actes de cultura popular, com el Toc d’inici o la Festa de la Pedra del Diable, així com la batucada entre actes de Brincaderia i l’espectacle El Mêtre, de la companyia de circ Jam.  

Les novetats caldrà trobar-les al parc, amb cinc propostes escèniques, d’entre les que destaca l’estrena, davant de l’Escola de Música, de Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas (23.15 h), de la jove companyia Obskené. Es tracta de l’adaptació contemporània del clàssic de Lope de Vega interpretada per set actors que recreen enèrgicament “els conflictes entre el poder del tirà i la tirania del poble”. L’obra va guanyar l’Almagroof 2013 al  Festival de Teatre clàssic d’Almagro. Obskené havien de venir l’any passat a la festa major, però la funció va ser suspesa a última hora.

També invocaran Lope de Vega els Mvproduccions, que al parc infantil del Tren representaran A x amor (20.45 h), sobre textos del Segle d’Or. El circ i el clown s’instal·laran a la xemeneia, on es podrà veure La Bella Tour (23 h). La companyia circense La Banda del Otro, amb el seu concert-espectacle Yee Haw!, amb estètica del salvatge oest, posarà el punt i final (a les 00.10 h) a la Nit del Teatre.

Edicions locals