La Generalitat treu a concurs les obres de la nova 'policlínica' de Granollers

El pressupost és de 15,3 milions d'euros i el termini d'execució de 22 mesos

Societat

Granollers

Una dècada després del tancament de l’antiga Policlínica de Granollers, la ciutat veu concretar l’inici del procés que li ha de permetre disposar d’un nou centre sanitari als mateixos terrenys del carrer Girona. Aquest estiu la Generalitat –per mitjà de l’empresa pública Infraestrutures.cat– ha licitat la construcció del nou Centre de Salut de Granollers, amb un pressupost de 15.330.739,40 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de les obres de 22 mesos.

Així, segons les previsions de la Generalitat, el nou centre –que tindrà serveis d’urgències, d’atenció sexual i reproductiva, activitat quirúrgica sense ingrés i consultes externes– entrarà en funcionament a finals de 2020, ja que les obres es podrien adjudicar a finals d’aquest any per donar inici el 2018 als treballs. Tot i tenir un termini d’execució previst de menys de dos anys, per obrir el centre caldrà un marge d’un any més per a dotar-lo de l’equipament necessari.

Les empreses interessades podran presentar la seva proposta fins al 27 de setembre, de manera que a l’octubre es podran obrir les pliques i procedir a l’adjudicació dels treballs.

La firma adjudicatària s’encarregarà de desenvolupar el projecte arquitectònic de la UTE d’Albert Vitaller Arquitectura, SLPU & Sanabria & Planas-Gallego Arquitectes. Es tracta d’un edifici amb una superfície construïda de 7.917 metres quadrats, de quatre plantes i soterrani, on s’hi instal·laran els vestidors i altres equipaments d’ús per als treballadors, així com aparcaments per a les ambulàncies, que hi accediran per mitjà d’una rampa des del carrer Girona. A planta baixa hi haurà el servei d’urgències ambulatòries i de suport a la cronicitat, i el vestíbul. A la primera planta s’hi instal·laran sis quiròfans i els espais de pre i postoperatori per a estades de llarga durada i les habitacions d’ingrés. La segona planta no estarà oberta al públic, i la tercera i quarta acolliran una trentena de consultes externes, entre les quals la unitat de serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva.

L’arquitecte Ramon Sanabria avançava al febrer a l’AraGranollers que l’edifici disposarà d’un pati interior que permetrà “tenir un bona sensació de claror i serenor per als pacients i els acompanyants, que s’han de sentir còmodes”. Per això, destaca que serà “un edifici funcional a tots els efectes”. Una altra característica del futur edifici és que tindrà un passatge interior de 6 metres d’ample que connectarà el carrer Girona amb el de Marià Sans i que pretén “oferir un ambient càlid i ple de simbolisme amb l’entorn”, apuntava l’arquitecte.

De fet, l’Ajuntament ha desenvolupat una reurbanització de l’entorn del carrer Sans tot pensant en el futur equipament, de manera que s’ha urbanitzat una placeta a l’altura del carrer Benet i Morató.

D’altra banda, l’aspecte de l’edifici també tindrà la intervenció d’un altre granollerí, el ceramista Toni Cumella, que s’encarregarà de dotar de personalitat la façana del futur Centre de Salut.

Edicions locals