Més de 80 actes a la festa major de Lliçà d'Amunt

La gresca se celebrarà del 7 a l'11 de setembre

Societat

Lliçà d'Amunt

La festa major de Lliçà d'Amunt començarà el dijous 7 de setembre amb la segona edició de la festa dels colors (Holly Dolly) i el pregó, i acabarà el dilluns 11 de setembre amb l’estirada del tractor i el veredicte de la Juguesca, la tradicional gimcana de proves de les cinc colles rivals. El dilluns 4, dimarts 5 i dimecres 6 a la tarda es faran activitats infantils i a la nit cinema a la fresca, a més d’alguna prova de la Juguesca.

La programació d’enguany compta amb més de 80 activitats dirigides a gent de totes les edats, entre les quals es recuperen el castell de jocs i el trenet de Festa Major.

 

El dijous 7 de setembre a la tarda es donarà inici a la Festa Major amb la segona edició de la Festa dels Colors (Holly Dolly) i al vespre a la Biblioteca Ca l’Oliveres es farà el pregó de Festa Major a càrrec de Maria Soley, guanyadora del premi Lliçanenc de l’Any 2017. Un cop acabat el pregó, des del balcó de la biblioteca, es llençarà un tro que simbolitzarà l’inici oficial de la Festa Major i es farà un brindis amb cava, vi o refresc. En aquell moment, s’obrirà el foodtruck street; l’era de la biblioteca s’omplirà de caravanes on oferiran menjar de tot tipus, que es podrà gaudir al mig del l’era amb acompanyament musical, i, per finalitzar, tindrà lloc un espectacle de monòlegs. A més, una de les novetats de la festa major d’aquest any, es durà a terme a la pista coberta del Pavelló d’Esports: els joves podran gaudir de l’Splach paint party, una festa on la pintura fluorescent serà la protagonista.

 

El divendres 8 de setembre, festiu local, al matí hi haurà l’Splash slide (un tobogan gegant per on lliscar amb flotador) i inflables aquàtics a l’aparcament del Pavelló d’Esports, i a la tarda s’obrirà l’Embarraca’t, l’espai del Pinar de la Riera gestionat per entitats del municipi on s’ofereix menjar i beure i on també s’ofereixen activitats i concerts; la primera nit hi haurà la Nit Jove on actuaran Slap, el grup de música guanyador del concurs de bandes Contraband, Dreadfyah Feat Romesco Selectors, Pure Nigga, Rapsusklei i Romesco Selectors. I, a les 21h, a la plaça de Catalunya, se celebrarà la 31a edició del Sopar de les Àvies.

 

El dissabte 9 de setembre es farà el 41a edició de la Festa d’Homenatge a la Vellesa. A la tarda hi haurà el primer concert de Festa Major amb la Chatta Orquestra, que també amenitzarà el ball a la nit. Aquest dia al vespre es durà a terme la Cercavila de carrosses de la Juguesca i, a la nit, a l’Embarraca’t, un concert amb Status Tutis i el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac.

 

El diumenge 10 de setembre al matí tindrem gegants, a més d’una trobada de bandes de música, i al vespre, diables. Aquest dia a la tarda hi haurà el segon concert de Festa Major, a càrrec de l’Orquestra Metropol, que també serà l’encarregada de fer el ball a la nit. A l’Embarraca’t ens acompanyaran els grups de música Hey! Pachucos i Itaca Band, i el dj Pausa.

 

Durant el cap de setmana es recuperarà el servei de trenet que connectarà els diferents punts neuràlgics de la Festa Major.

 

El dilluns 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, al matí es faran els actes oficials de la Diada. A la tarda, hi haurà una activitat per a totes les edats anomenada El laberint. I els dies de festa major acabaran amb un recuperat espectacle pirotècnic i la prova de l’estirada del tractor i el veredicte de la Juguesca, que les diferents colles del poble hauran disputat des del dilluns 4 fins al dilluns 11. A més, durant tota la festa major, hi haurà torneigs de diferents disciplines esportives: billar, karate, botxes...

 

D'altra banda, enguany la fira d’atraccions canvia d’ubicació i el nou emplaçament és al camp del costat de l’INS Lliçà.

 

 

Edicions locals