La negativa del PSC a facilitar el referèndum a Lliçà d'Amunt precipita la sortida d'ERC del govern

Esquerra també considera que s'han buidat de contingut les seves regidories

Política

Lliçà d'Amunt

"Som l’únic ajuntament amb un pacte ampli que s’oposa a col·laborar amb el referèndum de l'1-O, quan el pacte hauria de garantir que aquestes decisions es debatessin prèviament entre els socis de govern. Aquest gest de l’alcalde socialista, de posar per davant el seu partit, ens van fer entendre que el pacte de fer un govern ampli s’havia trencat". Amb aquest argument ERC ha precipitat el trencament del pacte de govern a Lliçà d'Amunt, signat fa 18 mesos.

En aquest període, Esquerra considera que ha pogut "canviar algunes maneres de fer al govern. Algunes de les accions de govern s’han fet en coherència amb el nostre programa i sobretot amb les necessitats del nostre municipi i la seva gent, però sovint a base de treballar enfrontats a la dinàmica del govern anterior", indica la secció local, qui també considera que els altres grups municipal li "ha obstruït" iniciatives i que "s'han buidat de contingut les nostres regidories".

ERC assegura que va pactar amb el PSC perquè volia "fer un govern nou i que no preteníem apuntalar un govern socialista en minoria". A més, destaca que Lliçà d'Amunt és un dels únics tres pobles del Vallès Oriental en què l’alcalde es nega a col·laborar en la organització del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.


"Arribats aquest punt, veiem que la continuïtat d’aquest pacte no garanteix que s’acompleixin els nostres objectius, tant per la diferència en la manera d’entendre el govern, com en el model de municipi, com en el dia a dia de l’Ajuntament", diu ERC. Per tant, els regidors, militants i amics d’ERC a Lliçà d’Amunt han pres la decisió de deixar aquest govern des d’avui mateix i tornar a l’oposició. "Amb aquest gest recuperem la llibertat per poder fer política de veritat i començar una nova etapa que ens ha de permetre continuar treballant en tots aquests temes que ens semblen essencials per la bona marxa del nostre poble", indiquen.

Edicions locals