Pas endavant per a la redacció del projecte del tercer carril de la C-17

Dilluns la Generalitat ha licitat el projecte entre Granollers i Parets

Societat

Granollers, Parets del Vallès

Nou pas per reformar el tram entre Granollers i Parets de la C-17, per on circulen diàriament uns 92.000 vehicles, segons el Departament de Territori. Dilluns la Generalitat licitava la redacció del projecte constructiu del tercer carril a la calçada en sentit sud de la carretera, amb un pressupost de 256.500 euros. Aquests projecte se suma als dos que ja es van treure a concurs la setmana passada per als enllaços al Coll de la Manya i a l'autopista AP-7 a l'altura de Parets.


Per guanyar capacitat i seguretat en el tram de la C-17 entre Parets i Granollers es construirà un tercer carril en els dos sentits de la marxa i es reordenaran els accessos. La nova intervenció es farà en un tram de dos quilòmetres entre l’enllaç de la C-35 i la ronda sud de Granollers, on els accessos actuals es redirigiran a través de calçades laterals a la C-17 per millorar la capacitat de connexió de l’autovia amb les zones industrials. D’altra banda, el tram que ja disposa actualment d’un tercer carril –des del punt on s’uneix el trànsit de la C-17 amb el de les autopistes AP-7 i C-33 fins a l’enllaç de la C-35, carretera d’accés al Circuit de Barcelona-Catalunya– quedarà lliure d’accessos. També es remodelarà l’actual enllaç entre la C-35 i la C-17 i es construirà una passera per sobre l’autovia per a vianants i bicicletes.

D'altra banda, la setmana passada licitava la redacció del projecte de l'actuació prevista per a la connectivitat a les zones industrials del Coll de la Manya i de Can Montcau mitjançant la construcció d’un nou enllaç a l’altura del quilòmetre 19,8 de la C-17, un nus que també servirà per enllaçar la Ronda sud de Granollers amb la carretera BV-1432 de Lliçà d’Amunt a través d’un nou pas inferior de la C-17. Així mateix, es formaran dos carrils de trenat per a facilitar els moviments entre aquest nou enllaç i la C-17. De moment, se n'ha licitat la redacció del projecte amb un pressupost de 102.700 euros (IVA exclòs) i un termini de redacció de mig any.

També està licitat el projecte de la nova connexió de la C-17 amb l’AP-7 a l’altura de Parets està pensada per descongestionar l’únic accés actual de l’autovia C-17 amb l’autopista AP-7 –situat al costat de l’Escola de Policia de Mollet–, de manera que els vehicles es podran incorporar a l’AP-7 cap al sud uns quilòmetres abans que ara. En el cas d'aquest enllaç, la licitació té un cost de 188.700 euros. Està previst que a l'octubre es pugui fer l'obertura d'ofertes tècniques i econòmiques i que l'execució de l'obra es pugui iniciar el 2018.

El govern té previst executar aquests projectes entre 2018 i 2019.

Edicions locals