Lliçà d'Amunt remodela el govern municipal després de la sortida d'ERC

El grup municipal d’ERC va comunicar que deixava de formar part de l’equip de govern

Lliçà d'Amunt

El pacte de govern signat entre els grups municipals del PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU, ara fa un any i mig, es va trencar aquest dimecres amb la marxa d’ERC de l’equip de govern. D’aquesta manera, el govern municipal queda format per tres grups municipals: PSC, ICV-EUiA i CiU (9 regidors), mentre que a l’oposició hi haurà ERC i el PP (8 regidors).

Per tal de donar continuïtat a les tasques del govern municipal, des del mateix moment de la renúncia d’ERC, l’alcalde, Ignasi Simón, va signar els decrets de revocació de delegacions dels regidors d’ERC i de modificació de la junta de govern local.

Les competències delegades als regidors d’ERC les ha assumit temporalment el mateix alcalde, fins a la configuració definitiva del nou cartipàs municipal. Els regidors d’ERC tenien les delegacions genèriques i extenses en matèria de Transport públic i Mobilitat, Urbanisme, Companyies de serveis, Comerç, consum, turisme i empresa, Barris i Joventut; així com les funcions d’adjunts en matèries d’Hisenda, Cultura, Transport públic i Mobilitat, Barris, Companyies de serveis i Comerç, consum, turisme i empresa.

També s’han cessat com a membres de la junta de govern local els dos regidors d’ERC que en formaven part, i s’ha modificat la composició de la junta de govern local que, sota la presidència de l’alcalde, ara està integrada pels regidors Jordi Juárez (PSC), Antonio Polo (ICV-EUiA), Manel Busquets (CiU), Maria del Mar Pedrerol (PSC) i Francisco León (ICV-EUiA).

D’aquests decrets d’alcaldia se’n donarà compte en la sessió plenària que se celebrarà el proper 28 de setembre.

El grup municipal d’ERC ha fet públic un comunicat exposant els motius de la ruptura, on manifesta que la continuïtat del pacte de govern no garantia que s’acomplissin els seus objectius.

Edicions locals