Prova pilot a Caldes per fomentar la mobilitat sostenible entre les famílies

Es tracta d'un joc familiar organitzat per l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà

Societat

Caldes de Montbui

Amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), que se celebra a Catalunya aquest mes de setembre, l’AMTU posa en marxa aquest any, per primera vegada, una activitat a Caldes de Montbui que té com a objectiu mostrar a les famílies del municipi els avantatges que té la mobilitat sostenible.

Amb el nom d’Aventura’t amb la Mobilitat Sostenible, es durà a terme del 25 de setembre al 6 d’octubre, i servirà com a prova pilot per poder desenvolupar-la posteriorment en altres municipis.

Es tracta d’una activitat que simula un joc d’aventura: cada família obté un mapa del municipi amb 14 punts marcats. En cadascun d’aquests punts hi ha un plafó amb una pregunta sobre mobilitat sostenible i amb 2 o 3 possibles respostes. La família haurà de triar quina és la resposta correcta i seguir les instruccions que aquesta li indicarà, fins a complementar totes les respostes. Les famílies que aconsegueixin obtenir les 10 respostes correctes i presentin la targeta a l’Ajuntament, obtindran un regal.

Les preguntes d’aquest joc fan referència a alguns dels avantatges que comporta la mobilitat sostenible, i hi ha diferents nivells de dificultat. A més, també s’ha tingut en compte que les proves serveixin per dotar a les famílies de coneixements tècnics i curiositats en relació a la mobilitat sostenible, i que divulguin les diferents accions que es fan al municipi relacionades amb aquest tema.

Per participar en aquest joc d’aventura no cal apuntar-se prèviament. De fet, a hores d’ara els infants de les escoles ja estan rebent les instruccions per poder fer el joc amb les seves famílies durant els dies indicats.

La realització d’aquesta activitat permet promocionar la mobilitat sostenible com aquella que és més accessible, segura, saludable, que genera menys residus, i que és més eficient i competitiva.

Des de l’AMTU, s’espera que aquesta activitat tingui prou acceptació entre les famílies de Caldes de Montbui, com per servir d’exemple i que es pugui desenvolupar de manera similar en altres municipis. De fet, el municipi de Montmeló ja s’ha volgut acollir també a aquesta activitat, i la realitzarà el proper 22 de setembre.

Edicions locals