El PSC demana que no es participi l'1-0 i diu que no en reconeixerà els resultats

Els socialistes del Vallès Oriental han presentat avui la campanya 'Que no comptin amb mi'

Política

Granollers

El PSC del Vallès Oriental ha presentat aquest matí la campanya Que no comptin amb mi, que crida a no participar al referèndum de l'1 d'octubre. L'acte s'ha celebrat a la seu del PSC del Vallès Oriental, i hi han assistit l'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero; el de Mollet, Josep Monràs, i el primer secretari del PSC al Vallès Oriental, Jonatan Martínez, i el diputat al Parlament i regidor de l'Ajuntament de Granollers, Jordi Terrades.

El primer secretari dels socialistes de la comarca considera que "no hi haurà referèndum el dia 1", i insistia que la proposta del govern català "no és legal, ni acordada, ni amb garanties, ni vinculant".

En aquest sentit, el diputat Terrades no dubtava de la celebració de l'1-O però assegurava que el PSC "no participarà amb aquest simulacre de referèndum i demanem als ciutadans que tampoc hi participin". A més, el socialista granollerí assegurava que en el seu partit "no reconeixerem els resultats de l'1-0" perquè "el referèndum no compleix cap garantia internacional i perquè s'ha volgut fer sobre la base excloent". Per a Terrades, la "solució no vindrà pels extrems, sinó per la reforma del model constitucional espanyol".

"Pressions"
Els socialistes consideren que la Generalitat "està involucrant els alcaldes en un problema polític que els governs català i espanyol han convertit en un problema judicial", deia Martínez. En aquest sentit, Terrades afegia que "no estem d'acord ni amb les pressions als alcaldes socialistes ni amb la persecució dels alcaldes que han donat suport al referèndum", equiparava el diputat qui, a més, dubtava de la validesa dels decrets signats a les alcaldies de molts ajuntaments.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha denunciat "la pressió i amenaces que reben molts alcaldes socialistes d'arreu de Catalunya", una situació que, considera, "està provocada per Puigdemont". Amb tot, "hi ha una majoria silenciosa que està patint personalment", insistia Monràs, qui iniciava la seva intervenció amb la lectura d'un missatge amenaçador que l'alcalde de Bagà (el Berguedà) ha denunciat als Mossos.

Edicions locals