Un llibre recull la història dels 100 anys d’electricitat a Caldes

L’empresa calderina Electra Caldense celebra enguany el seu centenari

Societat

Caldes de Montbui

Aquesta setmana ha sortit publicat el llibre dedicat als 100 anys d’història de l’emblemàtica empresa calderina Electra, una publicació que neix gràcies a la col·laboració entre l’entitat, l’Ajuntament i Thermalia.

L’empresa calderina Electra Caldense, que enguany celebra el seu centenari, va néixer el 14 de setembre de 1917 per cobrir les mancances en el servei elèctric que tenia Caldes de Montbui a principis del segle XX. Per poder arribar al segle de vida ha hagut de superar obstacles de tota mena, sobretot els derivats d’un sector, l’energètic, dominat pels grans monopolis.

El llibre L’Electra, 100 anys d’electricitat a Caldes (1917-2017), editat amb motiu d’aquesta celebració, és un compendi de l’evolució històrica de l’empresa des de la seva fundació.

La presentació del llibre ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Isidre Pineda, la directora del Museu Thermalia, Anna Monleon, per part de l’Ajuntament. I d’Isabel Torras, presidenta del Consell d’Administració, i Joan Villanueva, autor del llibre i director adjunt, a més d’altres representants de l’entitat i de la família calderina Xalabarder, precursora de l’Electra. També ha assistit Joan Carles Alayo, Doctor Enginyer Industrial i autor del pròleg.

La distribució del llibre es farà des del Museu Thermalia, espai que ha col·laborat en l’edició d’aquest relat. En aquesta primera edició s’han fet 700 exemplars i el llibre costa 12 euros.

L’exposició de Festa Major, dedicada a l’Electra

En paral·lel, el Museu Thermalia ha organitzat una exposició basada en la mateixa temàtica, un segle d’història de l’empresa d’electricitat calderina. La mostra s’inaugurarà el 7 d’octubre a les 12 h (serà l’exposició de la Festa Major 2017) i es podrà visitar fins el 7 de gener de 2018.

 

Edicions locals