Un incendi crema durant tota la nit un basar xinès a Granollers

El foc, totalment controlat pels bombers, ha obligat a desallotjar els 13 habitatges de l’edifici situat al número 100

Societat

Granollers

Un incendi que es va produir ahir, dijous, a la nit al voltant de les 21.45 h en un basar xinès situat als baixos del número 100 del carrer Girona, molt a prop del carrer Minetes, va obligar a la Policia Local i als Bombers a desallotjar per precaució els veïns dels 13 habitatges del bloc. Tot i que uns quants veïns van poder tornar a les seves llars unes hores després, hi ha hagut d'altres que han passat la nit en un hotel, i altres a cases de familiars i amics.

Al lloc dels fets es van traslladar ràpidament els efectius del Parc de Bombers de Granollers, que van desplaçar vuit dotacions; la Policia Local, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques i diverses patrulles dels Mossos. Tot aquest moviment va ser seguit des del primer moment amb nervis i preocupació tant per part dels veïns del bloc afectat, com d’altres propers.
 
Malgrat l’esforç dels bombers, que van treballar a fons des del primer moment per controlar l’incendi, el foc ha acabat cremant tota la botiga. Com a conseqüències de la intensa fumarada tòxica que hi sortia, perceptible gairebé a tot Granollers tant ahir a la nit com avui a primera hora del matí, els bombers van utilitzar màscares d’oxigen per realitzar el seu treball.

El material plàstic de molts productes que es venien al basar ha propiciat l’extensió del foc i la dificultat el seu control, ha assenyalat Bombers. Durant les primeres hores, el seu treball es va centrar especialment en obrir la tanca metàl·lica de l’entrada del local. Segons ha pogut saber l'AraGranollers, el local portava 12 anys en funcionament.
 
La Policia Local va tancar el trànsit des del carrer Torras i Bages fins a gairebé el carrer Francesc Ribas.
 
Aquest matí, i amb l’incendi encara fumejant, tot i que totalment controlat, la Policia Local ha acompanyat alguns veïns als seus domicilis amb l’objectiu que poguessin recollir les coses que volien. Amb el carrer Girona ja obert, el trànsit era controlat per la Policia Local.
 
Inspecció tècnica aquest matí
Tècnics municipals i Bombers comprovaven a primeres hores d’avui les repercussions de l’incendi amb l’objectiu d’analitzar si ha incidit en l’estructura de l’edifici. La primera planta i la façana principal han resultat les parts més afectades com a conseqüència de la intensa i densa fumera que, després de més de 10 hores, encara sortia de la botiga.

Edicions locals