La Garriga presenta un llibre sobre gastronomia local

L'obra és de la historiadora i antropòloga Marta Ruiz

Societat

la Garriga

L'Auditori de la Garriga acollirà el proper dissabte 23 de setembre la presentació del llibre La Garriga, una història entre fogons. Es tracta de receptes que parlen d’un poble, un receptari de cuina popular carregat d’històries de vida de garriguencs i garriguenques explicades a través dels seus plats i les seves maneres de menjar. 

L’objectiu de l'obra, impulsada per l’Ajuntament, ha estat estudiar i mostrar una part del patrimoni cultural de la Garriga a través de la cuina del darrer segle, principalment a les cases però també als hostals, balnearis i restaurants històrics.

L'autora de l'estudi ha estat la historiadora i antropòloga Marta Ruiz, que està especialitzada en la investigació sobre el paper de l’alimentació en els processos de construcció de la identitat i de la memòria col·lectiva.

Ruiz ha buscat persones procedents de diferents orígens socials i culturals. "Hem pogut parlar amb persones de fins a 95 anys d’edat, que van néixer a la Garriga i porten tota una vida al poble; també amb persones que van arribar en el marc de diferents processos migratoris" explica l'autora a l'entrevista del butlletí municipal El Garric

Durant l'acte de presentació, que començarà a les 18 h, es podran fer tastets d'alguns dels plats que surten al llibre.

L'obra es podrà comprar el mateix dia per 15 euros i posteriorment a les llibreries del poble.

 

Edicions locals