El PDeCAT de Mollet trenca l'acord de governabilitat amb el PSC

El partit lamenta que Monràs s'ha mostrat com un dels alcaldes "més alineat amb els posicionaments ideològics de la fiscalia i del govern del PP"

Política

Mollet del Vallès

El PDeCat de Mollet ha decidit trencar l'acord de governabilitat amb el PSC arran de la posició del govern i l'alcalde, Josep Monràs, davant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. El regidor del Partit Demòcrata Joan Daví lamenta que "Monràs s’ha mostrat com un dels alcaldes del PSC més contrari al procés i més alineat amb els posicionaments ideològics de la fiscalia i del govern del PP".

El Partit Demòcrata va firmar fa més de dos anys un acord de governabilitat en clau estrictament local amb el PSC amb "la intenció de donar estabilitat a l’Ajuntament i facilitar la seva governabilitat en benefici de tots els molletans". Davant la impossibilitat d’aconseguir un govern clarament favorable al procés, expliquen des de la formació, el Partit Demòcrata va acordar respectar la llista més votada.

"Ha arribat un moment en què el procés independentista liderat pel govern de la Generalitat ha avançat fins arribar a escala local i els ajuntaments i els seus alcaldes han hagut de posicionar-se a favor o en contra del referèndum", relaten des del PDeCat, qui considera que el moment "exigeix del posicionament inqüestionable per part dels responsables polítics locals, ja siguin de govern o de l’oposició".

El PDeCat lamenta el posicionament de l'alcalde, que "podria haver estat un altre molt diferent. Només cal contraposar-lo amb les alcaldies de Granollers, Terrassa, l’Escala, Sant Just Desvern i Corbera de Llobregat, entre d’altres".

 

Govern ern minoria

Amb aquest trencament, el PSC compta ara amb l'únic suport de Ciutadans al ple municipal, amb qui també va signar un acord de governabilitat el 2015. El PSC governa en minoria amb 7 dels 25 regidors del ple.

 

En un comunicat, el PSC valora "molt positivament" l'acord signat al seu dia amb el PDeCAT i assegura que "molts dels avenços que s’han produït a la ciutat els darrers anys porten l’emprempta del PDeCat". El partit també assenyala que "continuem governant amb la mà estesa al diàleg i dialogant amb totes les forces polítiques del consistori que comparteixin el nostre objectiu de treballar en positiu per garantir el millor futur per Mollet".

 

Edicions locals