Montornès aprova el projecte per construir l’escola Palau d’Ametlla

L'Ajuntament assumeix el cost de construcció del nou centre d'educació infantil i primària del municipi

Societat

Montornès del Vallès

El ple d’aquest dijous a Montornès va aprovar definitivament el plec de clàusules per a la contractació de l’execució de les obres de la nova escola d’infantil i primària Palau d’Ametlla, un tràmit que ha de permetre que les obres es puguin adjudicar abans d’acabar l’any.

El ple de Montornès va aprovar, en la sessió de dijous, el projecte executiu de construcció del centre educatiu, que se situarà al carrer de Can Parera. La nova escola serà de dues línies, i el pressupost total del projecte, previ a l’adjudicació, és de 4.037.062,55 euros.

Tot i que la competència en la construcció del centre és de la Generalitat, l’Ajuntament ha decidit assumir-ne la construcció per accelerar el projecte. La inversió prevista per aquest any, en la primera fase, és de 400.000 euros. 

La proposta preveu la construcció d’un edifici de dues plantes en forma de L, que estarà situat de manera paral·lela a la carpa polivalent El Sorralet, que esdevindrà el gimnàs del centre en horari lectiu i al qual tindrà accés directe. Les façanes de totes dues construccions estaran alineades al carrer dels Castanyers.

La planta primera i d’accés principal es destinarà a administració i primària, mentre que la planta baixa, en contacte directe amb els patis, es destinarà a infantil, menjador i a aules específiques i de reforç per a primària.

A la zona d’accés principal es farà un gran porxo pensat com a espai de transició i que pugui acollir còmodament les esperes i recollides d’infants. La superfície construïda serà de 2.885 m2, el 50% dels quals es destinaran als porxos.

Les dependències d’educació infantil tindran una entrada independent, de manera que els més petits podran accedir directament a les aules des del carrer dels Castanyers a través del seu propi pati.

La posició de la biblioteca i l’AMPA a la planta primera i properes a l’accés principal facilitarà el seu ús fora de l’horari del centre.

Edicions locals