Protestes de la UGT contra l'explotació de les empreses multiserveis

El sindicat es concentrarà aquest dimecres a les portes de l'Hotel Ibis de Granollers i a l'Hospital Sociosanitari de Mollet

Economia

Granollers, Mollet del Vallès

La UGT del Vallès Oriental ha convocat per aquest dimecres al matí dues concentracions de protesta per denunciar l'externalització de serveis i la precarització de les condicions laborals dels treballadors de les empreses multiserveis. Una serà a les portes de l'Hotel Ibis de Granollers i una altra a l'Hospital Sociosanitari de Mollet.

En el marc de la campanya de la UGT de Catalunya A igual treball, igual sou contra les empreses multiserveis, la UGT del Vallès Oriental ha convocat aquest dimecres una caravana contra l'explotació i la precarietat laboral que suposen aquestes empreses.

D'una banda, el sindicat es concentrarà a les 10.30 h a les portes de l’Hotel Ibis de Granollers –un establiment que té externalitzats diversos serveis a una empresa de serveis integrals "que no respecta el conveni col·lectiu corresponent i aplica a les treballadores condicions laborals i salaris inferiors"–, i posteriorment, a les 12 h, ho farà a les portes de l'Hospital Sociosanitari de Mollet, on denunciarà la situació de les treballadores de la neteja i d'atenció als usuaris.

Segons el sindicat, l'empresa que gestiona el servei de neteja, Ingesan, no aplica el conveni del sector, mentre que l'empresa Imann, que actualment gestiona el servei d'atenció al públic, "no respecta les condicions laborals de les treballadores".

Les empreses multiserveis o empreses de serveis integrals són aquelles que ofereixen serveis auxiliars –neteja, seguretat, manteniment, hostaleria, transport...– a terceres empreses. Aquest tipus d’empreses regulen les condicions laborals mitjançant convenis propis d’empresa amb condicions laborals i sous mínims, evitant l’aplicació dels convenis col·lectius sectorials. La contractació d’empreses multiserveis suposa per a l’empresa usuària una reducció de costos de l’activitat a costa, en la majoria de casos, d’una major desregularització de les relacions laborals, empitjorant i precaritzant les condicions laborals i salarials de les persones treballadores d’aquestes empreses, que poden arribar a cobrar fins a un 50% menys.
 

Edicions locals