Crida a mobilitzar-se davant dels ajuntaments en defensa de la democràcia i les institucions

La convocatòria, compartida per nombroses entitats i partits, és per aquest vespre a les 20 h

Societat

Entitats com Crida per la Democràcia, Òmnium i l'ANC han fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se en defensa de la democràcia i les institucions catalanes "amb serenitat i convicció pacífica", així com per rebutjar l'ofensiva policial i de l'Estat envers el referèndum de l'1 d'octubre. Tot i que la convocatòria central és a Barcelona, són nombroses les crides a les xarxes socials a mobilitzar-se aquest vespre (20 h) a les places de tots els ajuntaments de Catalunya. 

La crida en defensa dels drets fonamentals i contra el setge a la Generalitat es produeix després del desplegament policial per mirar de frenar el referèndum de l'1 d'octubre, un operatiu que el president de la Generalitat ha qualificat com "la suspensió de facto de l'autogovern de Catalunya" i la instauració "d'un estat de setge". 
 
L'operatiu de la Guàrdia Civil per impedir el referèndum de l'1 d'octubre també ha passat pel Vallès Oriental. La Guàrdia Civil ha requisat paperetes per votar en el referèndum que estaven emmagatzemades en una nau de Bigues i Riells, al polígon Can Barri. Segons algunes fonts, s'haurien detingut dues persones. Igualment, un altre detingut ha estat Josep Maria Jové, secretari general de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, veí de les Franqueses del Vallès, on els agents han escorcollat el seu domicili particular.
 

Edicions locals