Concentració multitudinària a la Porxada

Molts ciutadans van sortir a les places dels seus ajuntaments per protestar contra els escorcolls i detencions del matí

Societat

Seguint la crida que durant el dia d’avui han fet diverses formacions polítiques, socials i culturals, milers de persones s’han concentrat a les vuit del vespre a la plaça de la Porxada per manifestar el seu rebuig als esdeveniments polítics que han marcat la jornada a Catalunya. Els actes de protesta s'han repetit a municipis de tota la comarca i del país, a més de la concentració multitudinària a la rambla Catalunya amb Gran Via de Barcelona.

La plaça era plena de gom a gom, fet pel qual aquesta concentració en defensa de la democràcia i les institucions s'ha convertit en una de les més multitudinàries que s’ha fet mai a la ciutat, segons comentaven els assistents.

La gent ha corejat cançons i ha cridat d’una manera unànime “volem votar”, “fora les forces d’ocupació”, “independència” i “no tenim por”.  Entre els assistents es trobaven, entre d'altres, representants de l’ANC i d’Òmnium, així com els regidors Àlex Sastre (PDeCAT), Pep Mur i Núria Maynou (ERC), Eduard Navarro i Maria Oliver (CUP), i Mònica Oliveres, Andrea Canelo i Mireia López (PSC).

A les 9 del vespre diversos grups de persones han iniciat una enganxada general de cartells a favor del referèndum per tota la ciutat. Els primers cartells que han enganxat han tapat bona part de la porta principal de l’Ajuntament. Segons ha manifestat Manel Gener, president de l’agrupació local de l’ANC, “l’objectiu és enganxar cartells durant tota la nit”.

L’Ajuntament ha mantingut les portes tancades i dins no es veia cap policia local.
 

Edicions locals