La Guàrdia Civil atribueix a Josep Maria Jové els delictes de sedició, prevaricació, malversació i desobediència

El secretari general de Vicepresidència està a la caserna de Travessera de Gràcia i s'ha acollit al seu dret a no declarar

Política

les Franqueses

La Guàrdia Civil atribueix al secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, els delictes de sedició, prevaricació, malversació i desobediència, segons han assegurat fonts de la seva defensa.

Jové està detingut a la caserna de Travessera de Gràcia d'aquest cos policial i s'ha acollit al seu dret a no declarar. Les mateixes fonts han indicat que han decidit no signar l'acta de declaració, ja que consideren que aquesta no era acurada ni concreta, i hi havia una irregularitat en la informació dels fets que se li imputen. Després de negar-se a declarar, el detingut continua dins de les dependències policials.

A més, el Tribunal Constitucional l'ha sancionat amb 12.000 euros diaris per la seva actuació en la preparació del referèndum. La decisió s'ha pres per unanimitat però tres magistrats han emès un vot concurrent per fixar la seva posició. Això significa que es mostren d'acord amb la decisió final presa pel plenari però que amb una argumentació diferenciada.

Edicions locals