El franquesí Josep Maria Jové cessa com a secretari general de la Vicepresidència

El decret aprovat pel Govern busca per protegir-lo de la multa de 12.000 euros diaris imposada pel TC

Política

les Franqueses

Josep Maria Jové ha cessat com a secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. El decret, aprovat en un consell executiu extraordinari al Palau de la Generalitat, busca protegir-lo de la multa imposada aquest dijous pel TC de 12.000 euros diaris.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha explicat que l'alt tribunal demanava a Jové "una sèrie d'accions" que és "impossible" que pugui fer mentre està detingut i entén que la "millor manera" de protegir-lo del "despropòsit" és el decret de cessament.

Així mateix, ha reiterat el seu "reconeixement, agraïment profund i confiança" cap al fins ara secretari general de la Vicepresidència. "El Govern expressa la seva condemna i indignació", ha declarat en referència a les actuacions de la Guàrdia Civil dels últims dies.

En llibertat

El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per a Jové, així com per a la resta dels detinguts. Jové, que té condició d'investigat pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics, haurà de comparèixer davant del jutge un cop per setmana a instàncies de la Fiscalia. També se li ha demanat que s'abstingui de dur a terme qualsevol acció de desobediència en relació amb el referèndum. 

 

 

Edicions locals