La Marató per la democràcia fa una crida al vot massiu l'1-O

Milers de persones participaven diumenge a la jornada convocada per Òmnium i l'ANC a tot Catalunya

Política

Milers de persones van participar diumenge al matí a la comarca en la Marató per la democràcia que Òmnium i l'ANC havien convocat a les places de tots els pobles i ciutats de Catalunya en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals. Moltes entitats van participar en les concentracions per convertir  

A Granollers, després de la multitudinària convocatòria de dimecres al vespre, la plaça de la Porxada va tornar a acollir milers de persones en defensa “dels drets fonamentals i el referèndum”. L’acte va comptar amb la participació d’Els Xics de Granollers, que van aixecar un pilar i van desplegar una bandera en favor de la democràcia. Marta G. Otín i Txell Remolins van llegir el manifest “A Granollers, pels drets fonamentals” en defensa del dret a decidir reconegut, van dir,  “per uns drets humans que estan per sobre de qualsevol marc jurídic”.

A Mollet, una gran corrua de gairebé un miler de persones va sortir en cercavila amb lemes com Votarem, votarem i càntics a favor del referèndum. A la plaça Prat de la Riba s'hi va dipositar una urna gegant on els participants votaven de forma simbòlica, una escena que es va repetir més endavant davant de l'institut Aiguaviva. La multitudinària cercavila va acabar a la plaça Catalunya, on a les 12.30 h hi havia convocat un acte unitari per la democràcia organitzat per Òmnium Cultural, l'ANC, Súmate, MES, ERC, PDeCAT i la CUP. 

En altres pobles la Marató per la democràcia també va aplegar centenars de persones. A Sant Celoni hi va haver una arrossada i parlaments de Jordi Cuixart, Manuel Bueno i Albert Botran; a la Garriga van participar-hi entitats com la Colla gegantera i el Front Diabòlic; i a Caldes també van sumar-s'hi entitats com els Bastoners, els Castellers de Caldes o la colla gegantera. 
 

Edicions locals