Cardedeu i Mollet, guardonades amb quatre Flors d'Honor a la gala de Viles Florides

L’acte celebrat divendres a Mollet va reunir més de 275 persones de l'àmbit municipal i del sector de la jardineria i el paisatgisme

Societat

Cardedeu, Mollet del Vallès

El Teatre de Can Gomà de Mollet va acollir, divendres, la gala Flors d’Honor 2017 organitzada pel moviment Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Durant la gala, presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, es van lliurar els reconeixements anuals de Viles Florides, uns guardons que enguany van recaure en 113 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment de municipis participants respecte als 86 de l’edició de l’any passat.

En total es van reconèixer 11 municipis amb quatre Flors d'Honor –entre els quals Cardedeu i Mollet del Vallès–; 48 municipis amb tres Flors d’Honor, 48 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor.

Les Flors d’Honor són el distintiu que certifica els municipis com a Viles Florides i s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat. N’hi ha d’una a cinc i valoren aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds o l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Durant la gala també van premiar-se els projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, han estat un exemple a seguir. En aquest sentit, el municipi de Sant Joan les Fonts va obtenir el premi a la millor rotonda florida de Catalunya.
 

Edicions locals