Lliçà d'Amunt estrenarà nova xarxa de transport el 2 d'octubre

Les noves línies de TLA tindran recorreguts més curts per connectar millor els barris i el centre urbà

Societat

Lliçà d'Amunt

El proper dilluns 2 d’octubre entrarà en servei la nova xarxa de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA). La regidoria de Transport públic i Mobilitat ha reestructurat la xarxa del bus urbà per tal de reduir el temps del trajecte dels barris al centre, que és l’ús principal que en fan els passatgers, a més de preveure situacions puntuals. Els nous recorreguts són més similars als que es farien amb un vehicle privat.

El disseny de les noves línies s’ha fet a partir d’un estudi previ que va analitzar el comportament dels usuaris. En una primera fase, hi haurà quatre línies, que estrenaran nomenclatura, amb una lletra A davant del número, i que, de moment, es faran amb la mateixa flota de tres vehicles:

- A1 (antiga LA1, però passant per Can Rovira Nou i Can Rovira Vell en cada recorregut): Centre-Palaudàries (de color blau).

- A2 (antiga LA2, però sense passar per Can Farell): Centre-La Serra (de color vermell). En aquest recorregut, Pinedes del Vallès, que fins ara quedava molt penalitzada per un recorregut llarg, passa d’un trajecte de 30 minuts a un de només 10 minuts.

- A4 (nova, semblant a l’antiga LA2, però amb major cobertura a Can Farell): Centre-Can Farell (de color marró).

- A5 (antiga LA3, però s’hi afegeix un servei a demanda per entrar al polígon de Can Montcau (hi entrarà si hi ha alguna sol·licitud i si ningú ho demana el bus evitarà entrar-hi reduint el temps i la despesa del viatge)): Lliçà-Can Xicota-Granollers (de color groc).

També s’ha remodelat el recorregut del centre urbà. A més, la nova xarxa de TLA preveu línies per moments puntuals de l’any, que s’activaran en funció de les necessitats:

- A11: variació de l’A1 que aquest any ja s’ha utilitzat per al servei de l’agost i el nocturn de Festa Major.

- A22: variació de l’A2 que aquest any s’ha utilitzat per al servei de l’agost i el nocturn de Festa Major.

- A12: híbrid entre l’A11 i l’A22.

En una segona fase, a mitjan de l’any 2018, es preveu la incorporació d’un quart vehicle, que permetrà ampliar la cobertura i la freqüència dels recorreguts, concretament en els recorreguts de tornada entre Can Salgot i el centre (A11) i entre Ca l’Artigues i el centre (A22).

Per aquesta segona fase també s’ha dissenyat la futura línia A6, que entrarà al sector industrial i comercial de Can Montcau i donarà servei fins al barri Congost, a Granollers. Amb aquesta línia s’incrementaran les expedicions fins a la capital de la comarca; aquesta serà una segona línia cap a Granollers. D'altra banda, per facilitar la circulació dels autobusos, l’Ajuntament ha eliminat 10 ressalts situats en diversos carrers per on passen les noves línies i ha remodelat la circulació d’alguns trams per fer-los més àgils i segurs.

 

Edicions locals