Més de 300 persones davant els Jutjats de Granollers en suport a l'alcalde de Sant Celoni

Francesc Deulofeu, investigat per col·laborar en el referèndum, s'acull al dret a no declarar

Política

Com a conseqüència de l’expedient incoat per la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a desenes d’alcaldes per la seva participació en la preparació del referèndum del dia 1-O, avui al matí ha declarat als Jutjats de Granollers, l’alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu. Més de 300 persones s'han apropat a la porta del jutjat per donar-li suport.


Citat a les 12 h amb advertència legal que “si no compareix ni al·lega justa causa, l’ordre de citació pot transformar-se en ordre de detenció”, l’alcalde ha estat a la sala durant uns 10 minuts.
 
Tant a la seva arribada com a la sortida, Deulofeu ha estat acompanyat per unes 300 persones que cridaven "votarem, votarem", entre els quals alcaldes i càrrecs electes de la comarca, regidors i treballadors de l’Ajuntament de Sant Celoni, familiars, amics i veïns.
 
En sortir, l’alcalde del PDeCAT de Sant Celoni ha manifestat que s’ha acollit al dret a no declarar, una decisió que ha estat acollida amb aplaudiments per part dels assistents. Deulofeu ha dit que “aquesta batalla democràtica està ja guanyada”.

Edicions locals