Cardedeu celebra un cap de setmana modernista

Es farà un itinerari amb teatralitzacions de la vida a les places i cases d'estiueig del municipi a tombants dels segles XIX i XX

Cultura

Aquest cap de setmana Cardedeu recordarà, un any més, el final de l’estiueig, amb diferents activitats pels carrers de la vila i un itinerari guiat acompanyat de petites escenificacions teatrals, pels jardins, places i cases d’estiueig del Cardedeu de finals del segle XIX i principis del XX.

L’activitat començarà dissabte, a la plaça Sant Joan, amb un mercat. Durant el matí també hi haurà mecanismes i jocs cinematogràfics primitius a càrrec de Zinematik. A la tarda, a partir de les 18 h, es farà un passeig musicat i teatralitzat, que sortirà del Museu Arxiu Tomàs Balvey fins al parc dels Pinetons on es faran activitats per a tota la família, amb jocs tradicionals, circ, concert, escenes teatralitzades i berenar.

Al vespre hi haurà, a les 20 h, un recorregut guiat per la vitrina del museus i per les diferents peces modernistes conservades al fons del MATBC i, a les 21.30 h, el grup de Racontades, explicarà històries inspirades en els vilatans i estiuejants de principis del segle XX en l’entorn modernista de diferents cases i jardins de la vila, amb ressopó final.

Diumenge l’activitat seguirà a la plaça Santa Joan i al Museu amb parades de brocanters amb productes d’època, botigues obertes, parades d’artesans, visita teatralitzada, etc. Durant tot el cap de setmana els restaurants de Cardedeu oferiran menús d’estiueig de principis del segle XX.

 

Programa d'activitats:

DISSABTE 30 DE SETEMBRE:

A la plaça de Sant Joan

● De 10 a 13.30 h

De pagès a plaça

Un viatge als mercats de pagès de fa 100 anys a Cardedeu.

● D’11 a 13.30 h

Mecanismes i jocs cinematogràfics primitius

Vine a descobrir tot d’enginys i mecanismes entorn el fascinant món del cinema des del seu origen al segle XIX com el zoòtrop, la càmera fosca o el fenaquistocopi, entre d’altres. A càrrec de Zinematik-

A Cardedeu

● De 10 a 13.30 h

Botigues al carrer

Amb aparadors modernistes al comerços del centre de la vila per fer tots junts un viatge en el temps

Al Museu

● A les 18h

Fontada amb jocs d’abans i circ per a grans i petits

Inici del recorregut al Museu. Us proposem un passeig musicat i teatralitzat fins al parc dels Pinetons on podrem participar d’activitats per a tota la família, amb jocs tradicionals, circ i berenar per a tothom!

Acabarem l’activitat amb un petit concert de la Coral Cardedeuenca.

Amb acompanyament musical a càrrec d’Aires del Montseny i escenes teatralitzades de la mà d’Artescena. Activitat gratuïta.

● A les 20h

Modernisme al museu

Un recorregut guiat per la vitrina del museus i per les diferents peces modernistes conservades al fons del MATBC. Amb tastet de borregos i licors d’herbes en acabar. Activitat gratuïta

● A les 21.30h

Històries d’estiu a Cardedeu

Inici del recorregut al Museu. Veniu i gaudiu de diferents històries inspirades en els vilatans i estiuejants de principis del segle XX en l’entorn modernista de diferents cases i jardins de la vila i amb ressopó final.

A càrrec del grup de Racontades (Paco Asensio, Rubén Martínez i Alicia Molina)

Organitza EsBioesfera amb la col·laboració del MATBC

Preu: 13€ (cal fer reserva prèvia al museu fins el dia 28 de setembre a les 19h )

DIUMENGE 1 D’OCTUBRE:

A la plaça de Sant Joan i als carrers del seu entorn

Diada Modernista. Escenes d’estiueig

Durant tot el matí, parades de brocanters amb productes d’època, botigues obertes, parades d’artesans, danses i moltes coses més!

● 10 h: Obertura de parades de brocanters, de productes modernistes i d’artesans de Cardedeu

● 11 h: Mecanismes i jocs cinematogràfics primitius amb Zinematik

● 12 h: Danses d’època a la plaça, a càrrec d’Aires del Montseny

● 13.30 h: L’hora del vermut modernista

Amb la col·laboració d’Esdeveniments, Delta i Xarxa Comerç Cardedeu i Cardanses.

Al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu

● A les 10.30 h

Ruta Raspall teatralitzada

Preu 7€ general / 5€ reduïda

Amb reserva prèvia.

Itinerari guiat per descobrir, tot passejant, l’arquitectura d’en Raspall per a l’estiueig a Cardedeu. S’acompanyarà de petites escenificacions en els diferents escenaris modernistes a càrrec de l’Associació Artescena.

Edicions locals