Héctor Alterio es posa a la pell d'un malalt d'Alzheimer al TAG

L'actor argentí serà el protagonista diumenge (19 h) del primer muntatge de la temporada d'Escena grAn

Cultura

Granollers

Héctor Alterio, un dels actors argentins més reconeguts de tots els temps, serà l’encarregat d’encetar la temporada d’Escena grAn en l’àmbit teatral. Serà diumenge, a les 19 h, al Teatre Auditori de Granollers.

Diumenge Alterio encapçalarà l’elenc d’actors d’El Padre, una obra original del dramaturg francès Florian Zeller, dirigida i adaptada per José Carlos Plaza. El muntatge, guardonat a nivell internacional, reflecteix la realitat d’un malalt d’Alzheimer i el seu entorn, amb rigor, intel·ligència i sentit de l’humor. L’argentí mostrarà com la confusió regna en l’univers d’un home irascible, que perd la memòria sense adonar-se’n. De fet, el públic que ha seguit la trajectòria d’Alterio tindrà l’inevitable record de la pel·lícula El hijo de la novia, en què l’argentí i el seu fill a la ficció, Ricardo Darín, conviuen amb la malaltia de la mare, amb Alzheimer a una residència.

De fet, Alterio ha participat a pel·lícules convertides en clàssics, tant a l’Argentina com a l’Estat espanyol. És el cas de Cria cuervos (1975), El nido (1980, candidata a l’Òscar), El crimen de Cuenca (1980), La història oficial (1985, Òscar a millor pel·lícula de parla no anglesa), entre altres.

Segons la productora –Pentación Espectáculos–, El Padre “s’acosta al drama, a la comèdia i al thriller a l’estil de Hitchcock”. Al costat d’Alterio hi participen Ana Labordeta, Luis Rallo, Miguel Hermoso, Zaira Montes i María González.

Edicions locals