Comencen les ocupacions als centres de la comarca per garantir la votació diumenge

Una vuitantena de persones ocupen els instituts Mollet i Vicenç Plantada de Mollet

Societat

Mollet del Vallès

Alguns locals i escoles previstos com a col·legis electorals per al referèndum de l'1 d'octubre han començat a ser ocupats pacíficament aquesta tarda de divendres i a celebrar tota mena d'activitats per tal de mantenir les instal·lacions obertes fins diumenge. Entre d'altres, els instituts Mollet i Vicenç Plantada de Mollet.

A Mollet, per exemple, una vuitantena de persones han entrat aquesta tarda, coincidint amb el final de l'horari lectiu, als instituts Vicenç Planta i IES Mollet per ocupar l'Institut Vicenç Plantada amb l'objectiu de mantenir l'activitat i la mobilització permanent per permetre que s'hi pugui votar diumenge.

L'acció, que inclourà diverses activitats festives, segueix la iniciativa impulsada en molts centres de Catalunya per la plataforma Escoles Obertes, les AMPA de moltes escoles i altres col·lectius organitzats, com els comitès de defensa del referèndum.

Els cossos policials, que tenen ordres de precintar tots els centres de votació per impedir que es pugui participar en el referèndum, ja han començat a personar-se en alguns dels centres. En el cas dels instituts molletans, els ocupants han comunicat l'acció als Mossos d'Esquadra, que patrullen per l'entorn del centre educatiu, han identificat alguns dels ocupants i els han informat de l'ordre de la fiscalia de precintar els col·legis.

 

Edicions locals