Tanquen els col·legis electorals amb incidents a Vilalba Sasserra

Cants dels Segadors i aplaudiments en els moments del tancament i la sortida de les urnes

Política

Els més de 100 col·legis electorals oberts al Vallès Oriental van tancar les portes després de la jornada del referèndum que al Vallès Oriental va viure's amb alguns incidents, sobretot a Vilalba Sasserra. En alguns casos el recompte va fer-se al mateix col·legi i en altres les urnes van traslladar-se a altres punts com a mesura de seguretat per la possible intervenció policial.

Amb cants d'Els Segadors i aplaudiments a la sortida de les urnes, van tancar el centenar de col·legis electorals del Vallès Oriental. No tots, però, van arribar a les 20 h, hora oficial de tancament. A Parets, Sant Celoni i Sant Antoni de Vilamajor, per exemple, els col·legis electorals tancaven més aviat de l'hora prevista com a mesura de seguretat davant l'avís de la possible arribada de la Guàrdia Civil.

També va haver-hi col·legis que directament no van obrir, com l'INS Aiguaviva de Mollet, el Marta Mata de Montornès o els col·legis de Montmeló, on tot i que oficialment hi havia cinc punts de votació, totes les urnes, finalment, van concentrar-se al pavelló municipal.

Càrregues policials

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil van irrompre diumenge a la tarda al Centre Cívic de Vilalba Sasserra i van agredir les persones que hi havia en aquell moment al centre. Els agents van buscar urnes i material electoral al centre, però no van trobar-hi res. La intervenció policial, va saldar-se amb cinc persones ferides.

 

Edicions locals