Més de 136.000 vallesans voten en el referèndum d'independència

La Guàrdia Civil carrega contra els veïns de Vilalba Sasserra i deixa almenys cinc ferits

Política

Més de 136.000 baixvallesans han votat aquest diumenge en el referèndum d'independència malgrat la repressió de l'Estat i la violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. El sí, amb més de 121.000 vots (88,89%), va ser el resultat majoritari.

136.330 vallesans van participar aquest diumenge en el referèndum d'independència convocat pel Govern malgrat la repressió de l'Estat i l'amenaça constant de càrregues policials contra els votants. D'aquests, 121.181 vots van ser per al sí (88,89%), 11.220 van ser per al no (8,23%), i gairebé 4.000 van ser blancs o nuls (2,88%). 

 

Davant l'amenaça de la Policia, alguns municipis van avançar concentrar els diversos col·legis electorals previstos en un mateix espai, com a Montmeló; en altres es van tallar carrers amb vehicles o contenidors, com a Cànoves, la Garriga o l'Ametlla, i en altres es va avançar l'hora de tancament dels col·legis, com a Parets o Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor.

 

De fet, en alguns municipis, la Guàrdia Civil va fer-hi acte de presència, com a Sant Celoni o Vilalba Sasserra, on desenes de policies van carregar diumenge a la tarda contra un grup de veïns que es concentraven pacíficament davant del centre cívic. L'actuació indiscriminada va deixar cinc ferits de diversa consideració, alguns dels quals van haver de ser atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques. Amb tot, la policia no va aconseguir endur-se cap urna ni les paperetes de vot.

 

 

Edicions locals