Concentració davant dels ajuntaments per rebutjar l'abús policial durant l'1-O

Adhesió a la crida feta per desenes d'entitats com Pimec, CCOO, UGT, l'ANC, la CECOT i Òmnium entre d'altres

Societat

La Taula per la Democràcia ha convocat la ciutadania a concentrar-se aquest dilluns, a les 12 h, davant de tots els centres de treball i davant dels ajuntaments per condemnar la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.

Les desenes d'entitats integrants de la Taula per la Democràcia condemnen "enèrgicament" la violència exercida per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Les entitats consideren que les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones aplegades als col·legis electorals de tot Catalunya i per requisar el material de votació són "absolutament inadmissibles" i són "una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana". 

La Taula constata la "vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint per part del Govern i els organismes de l’Estat", i en aquest sentit fa una crida a la ciutadania a defensar "un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància". 

Aturada general
D'altra banda, la Taula per la Democràcia també convoca tota la societat, patronals, empresaris, sindicats, treballadors, autònoms, entitats, institucions i tots els ciutadans de Catalunya a l'aturada de país prevista per aquest dimarts 3 d’octubre.

 

Edicions locals