Diverses entitats de Mollet promouen una Festa Infantil i Solidària contra el càncer infantil

La festa infantil i familiar tindrà lloc el 8 d'octubre a la plaça Prat de la Riba i el Mercat Vell de Mollet del Vallès

Societat

Mollet del Vallès

El Petit Casal, Mollet Contra el Càncer i les mares del grup de criança del centre Mama Lloca de Mollet han organitzat, pel proper 8 d’octubre, la 1a Festa Infantil i Solidària en benefici del Pediatric Cancer Center de Barcelona, un centre especialitzat en el tractament i la recerca de càncer infantil que promou l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La festa infantil solidària –pensada especialment per a nens i nenes de 0 a 7 anys– tindrà lloc al Mercat Vell i a la plaça Prat de la Riba de 10 a 14 h, i comptarà, entre d’altres, amb tallers de pintura, xapes, polseres, tatuatges de henna... així com activitats col·lectives tant per als infants com per als pares i mares, com sessions de pintacares, danses i jocs.

Al Mercat Vell també hi haurà un espai de descoberta per a nadons, i, coincidint amb la Setmana de la lactància materna, hi haurà activitats de lactància i maternitat responsable. Les activitats tindran un preu simbòlic d’1 a 3 euros amb l’objectiu de recaptar fons per estudiar i combatre la malaltia.

Un dels plats forts de la jornada serà el concert infantil a càrrec de Jaume Barri, a les 12 h al Mercat Vell. Les entrades es poden comprar anticipadament a Mama Lloca (10 euros) o bé el mateix dia (12 euros) al Mercat.

Col·laboració d’entitats
Una quarantena de comerços i entitats de la ciutat han col·laborat desinteressadament amb l’esdeveniment. L’Associació Musical Pau Casals, per exemple, animarà musicalment la jornada, mentre que la colla dels Torrats s’encarregarà de la barra solidària que hi haurà a l’espai. Igualment, també es rifaran diversos lots de productes i serveis cedits pels comerços de la ciutat: esmorzars, serveis, massatges, etc.

Els diners que es recaptin es destinaran a l’Obra Social de Sant Joan de Déu, que actualment tracta uns 40 nens malalts de càncer i que està promovent, juntament amb la Fundació Leo Messi entre d’altres, un centre hospitalari específic –Pediatric Cancer Center– projectat per poder tractar-ne fins a 200, amb espais i serveis adequats tant per als nens com per a les seves famílies.

La malaltia
“Cada any es detecten uns 1.200 nous casos de càncer infantil a Catalunya”, explica David Sánchez, impulsor del projecte Polseres Candela per recaptar fons per a la recerca del càncer infantil. Sánchez assegura que Mollet és un referent en la solidaritat contra el càncer per Sant Joan de Déu, i que “amb les polseres hem recaptat un milió d’euros en tres anys”. “És important recaptar diners pel càncer infantil, ja que el 80% dels recursos dels centres de recerca provenen d’actes solidaris”, recorda.
 

Edicions locals