El Festival Internacional de Música Sona Mollet sonarà del 6 al 8 d'octubre

Divendres al vespre hi haurà un concert de jazz, dissabte serà el torn del piano i diumenge de la música de cambra

Cultura

Mollet del Vallès

El 2n Festival Internacional de Música Sona Mollet, Memorial Anna Villaescusa Rebull, arribarà a Mollet entre el 6 i el 8 d’octubre consolidat com a referent musical internacional. Durant tres dies, el Mercat Vell i el Teatre Can Gomà acolliran 25 músics de renom internacional per a tres concerts de jazz, piano i música de cambra, entre els quals hi haurà el saxofonista Abdu Salim, el bateria Marc Miralta o els pianistes Frank van de Laar i Pedro Emanuel Pereira.

Divendres 6 al vespre (21 h) serà el torn del jazz, enguany de gran qualitat. Hi actuaran Xavi Torres Trio i Salim Quartet. Dissabte 7  a la tarda (19 h) serà el torn del piano, i sonaran melodies de Chopin, Beethoven, Schumann i Enric Granados entre d’altres.

Finalment, la música de cambra serà la protagonista del concert de diumenge 8 al matí (11 h), en què s’interpretaran una vintena de peces a càrrec dels alumnes del Conservatori del Liceu i del Conservatorium van Amsterdam, dos dels planters més importants de músics professionals.

Una de les novetats d'enguany seran dues activitats educatives gratuïtes dissabte al matí a Can Gomà. Una serà una classe magistral amb Frank van der Laar, director de la càtedra de piano del Conservatori d’Amsterdam, per fer arribar la cultura i l’aprenentatge musical als joves.

L’altra serà una conferència a càrrec de Felipe Mora, qui està duent a terme un projecte d’orquestres juvenils a Bogotà amb l’objectiu de promoure la integració i la transformació social a través de la música.

Memorial Anna Villaescusa
Per l’alcalde, Josep Monràs, “la petjada que va deixar l’Anna Villaescusa és permanent”, i en aquest sentit el festival té l’objectiu de fer pedagogia i potenciar l’interès per la cultura i la música, especialment entre els joves de la ciutat.

Monràs també agraïa “molt especialment l’enorme treball, de vegades no visible, dels pares de l’Anna, en Marià i la Núria, ja que gràcies a la seva feina Mollet té un nou festival internacional per sentir-se’n orgullós”.

Entrades solidàries
Els preus de les entrades –que es poden recollir a La Marineta– seran de 5 euros per als concerts de jazz i de música de cambra, i de 10 euros (5 per als menors de 25 anys) per al concert de piano.

Per la regidora de Cultura, Mercè Pérez, “són preus simbòlics que serviran per mostrar la cara més solidària de Mollet, ja que la recaptació es destinarà íntegrament a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia”. L’Ajuntament també ha volgut posar en valor el caire emotiu i sentimental de la iniciativa i ha destacat que els músics que hi participen han renunciat a cobrar el seu caixet.
 

Edicions locals