Llevant Teatre s'estrena amb un redisseny de l'espai del barri de Ponent de Granollers

El vestíbul s'ha convertit en un bar, un espai de trobada i una sala per encabir intervencions artístiques

Cultura

Granollers

La façana ja no és blava. Ara qui passi per davant de l’antic Teatre de Ponent evidenciarà un canvi –no només de direcció–sinó d’estètica. Aquest dimecres, el nou Llevant Teatre inaugurava la seva imatge i una nova etapa, sota la batuta de Txell Remolins.

En aixecar la reixa al Llevant Teatre apareixen les lletres del nou logotip en un exterior ara pintat de negre, perquè “allò important passa a dins”, diu la directora.

Intervencions artístiques i bar
També es veuran canvis al vestíbul, que dóna la benvinguda al públic amb una intervenció artística que ocupa dues parets i el cancell d’entrada amb les il·lustracions de la vigatana Olga Capdevila. Il·lustracions referents al món de les arts escèniques generals, locals i també amb moltes referències als elements propis de Granollers. Aquesta intervenció artística canviarà cada temporada. A més, el vestíbul, a part de ser el punt de venda d’entrades i de benvinguda, és ara també un bar, on “la gent que vingui a veure espectacles podrà prendre alguna cosa abans o després de la funció. Amb l’entrada, una beguda a un euro”, explica Remolins. Amb aquesta iniciativa l’equip de Llevant Teatre vol que la sala no només sigui un espai d’exhibició teatral, sinó ser també un espai d’acollida, de creació, de converses i de crítica.

Dins la sala, el canvi també és notable a la platea, amb graons accessibles a les fileres superiors i uns números de les butaques més visibles, així com una barana a l’escala del mig de la platea.

Noves línies de programació
La programació a Llevant Teatre tindrà tres línies d’actuació. D’una banda, l’espai pretén donar suport als nous professionals de les arts escèniques i, per tant, programarà projectes sorgits de l’Institut del Teatre, com és el cas de la primera obra Les rois fainéants, que ha girat per Europa. D’altra banda, Llevant Teatre vol potenciar el teatre fet al Vallès Oriental i els seus actors, directors i dramaturgs. Finalment, l’espai pretén mostrar nous llenguatges i noves maneres d’explicar històries amb una aposta pel teatre visual i gestual aquesta temporada.

Edicions locals