Montornès aprova el projecte per reurbanitzar tot el carrer Llibertat

La intervenció, inclosa en la Llei de Barris de la Generalitat, tindrà un cost estimat de més de 3 milions d’euros

Societat

Montornès del Vallès

El ple de Montornès de la setmana passada va aprovar inicialment –amb els vots favorables de l’equip de govern, el contrari del PDeCAT i l’abstenció de PSC, Cs i PP– el projecte de reurbanització del carrer Llibertat a Montornès Nord. La intervenció forma part de la Llei de Barris aprovada per a Montornès Nord l’any 2010, un pla que preveu diverses actuacions de millora al barri. 

En el cas del carrer Llibertat, la reurbanització serà integral en una superfície de 14.500 metres quadrats, “gairebé tanta com tota la reurbanització de Can Xec”, indicava l’alcalde, José Antonio Montero, durant el ple. Així, a grans trets, es renovarà la xarxa d’aigua, es farà una nova canalització de clavegueram a la part central del carrer, se soterraran les línies elèctriques de baixa tensió, s’ampliaran les voreres, es pavimentarà de nou tot el traçat, es crearan espais de plataforma única a l’entorn del mercat, es millorarà l’accessibilitat i es renovarà l’enllumenat, la jardineria i els sistemes de reg. 

Properament, quan s’aprovi definitivament el projecte –a finals d’any–, l’Ajuntament explicarà als veïns el detall de la intervenció: canvis en l’aparcament i els sentits de circulació, els espais per a vianants, etc. “Tenim la sort de comptar amb un pla integral de barris, i cal que l’aprofitem per actualitzar Montornès Nord”, deia al ple l’alcalde Montero. En la mateixa línia, Marta Pérez, directora del projecte integral de barris, indica que la renovació d’aquest eix “té un valor molt estratègic per al barri i per al conjunt del municipi”. El projecte té un pressupost inicial de 3.149.000 euros, el 50% dels quals aportats per la Generalitat.

Després d’una trobada al maig amb els veïns per posar en comú el disseny, al juliol es va constituir la comissió de seguiment de les obres. El calendari previst preveu l’aprovació definitiva i la licitació del projecte a finals d’any, i l’adjudicació de les obres al febrer o març del 2018. Un cop comencin les obres es preveu un termini de 15 mesos d’execució.

Durant el ple, tots els grups de l’oposició van qüestionar “l’elevat” cost del projecte, així com l’ordre de prioritats de l’equip de govern. “Intervenir en aquest carrer és una qüestió política; és clar que al municipi hi ha altres prioritats”, coincidien els grups, que malgrat tot valoraven la participació dels veïns en el disseny de l’espai. 

Una millora general del barri
Pel que fa al pla de barris i en l’àmbit de l’espai públic, darrerament  s’ha actuat a la plaça del Poble, la plaça de la Pèrgola –que iniciarà la reforma a finals d’any– i el jardí urbà de darrere dels edificis del Nou d’Abril, així com s’ha construït la passera per a vianants sobre el riu Mogent per unir Montornès Nord –on viuen uns 3.600 veïns– amb la resta del municipi. 

 

Edicions locals