Els veïns de Montmeló triaran a què destinen part de les inversions municipals

L’Ajuntament promou per primera vegada uns pressupostos participatius al municipi

Societat

Montmeló

L’Ajuntament de Montmeló destinarà, per primera vegada, una part del capítol d’inversions del pressupost municipal a pressupostos participatius. Concretament serà una partida d’entre un 5% i un 15% del capítol d’inversions –entre 60.000 i 100.000 euros–.

El consistori ha iniciat un procés participatiu que constarà de diverses fases i que servirà perquè els veïns participin d’una manera més activa en la presa de decisions de l’Ajuntament, una iniciativa que, segons els responsables municipals, respon a una demanda ciutadana cada vegada més clara.  

D’aquesta manera, els veïns de Montmeló podran debatre i decidir quines propostes es porten a terme d’acord amb l’import reservat durant el 2018, especialment actuacions de ciutat i projectes que s’associen generalment a l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments o la mobilitat, entre d’altres.

La recollida de propostes de la ciutadania es farà durant els mesos de novembre i desembre, i la valoració de la viabilitat de les propostes, la comunicació dels projectes finalistes, l’esmena de projectes i el llistat definitiu de projectes finalistes es durà a terme durant els mesos de gener i febrer de 2018.

Finalment, l’exposició i la votació de les propostes finalistes es durà a terme entre març i abril de 2018 i s’executaran els mesos següents –l’inici de l’execució serà durant el 2018 però la finalització no necessàriament ha de coincidir amb l’any del pressupost–.

Per desenvolupar el full de ruta dels pressupostos participatius l’Ajuntament ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 

Edicions locals