El Ministeri consolida els dos nous jutjats de Granollers

Les sales de reforç que funcionen des de 2015, ara es consoliden com a jutjats de primera instància

Societat

Granollers

El Consell de Ministres aprovava divendres un reial decret per crear 93 nous jutjats a l'Estat espanyol, 14 dels quals a Catalunya, i 2 dels quals són a Granollers i corresponen als dos jutjats de reforç que funcionen des de setembre de 2015 i que ara es consoliden com a jutjats de primera instància número 8 i 9 de la ciutat.

 

De fet, l'estiu de l'any passat, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ja anunciava que el Departament de Justícia ho tenia tot preparat per dotar dos nous jutjats (Família i Capacitats) Granollers, i que es restava a l'espera de la confirmació del Ministeri de Justícia. Ara fa mig any, l'Audiència de Barcelona també reclamava aquestes dues noves sales, que trobava imprescindibles arran del creixement dels assumptes.

Les noves places creades pel ministeri es distribueixen entre diferents unitats de primera instància, d'instrucció i mercantil. Concretament, els jutjats que s'implantaran seran el de primera instància número 59 de Barcelona, el número 8 de Badalona, el 8 i el 9 de Granollers, el 8 de l'Hospitalet de Llobregat, el 9 de Mataró, el 9 i el 10 de Sabadell, el 9 de Terrassa, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el 7 de Reus; el de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell i el jutjat mercantil número 11 de Barcelona.

Dels 14 nous òrgans judicials que es crearan a Catalunya, deu seran a la província de Barcelona en ser la de "més població, litigiositat, complexitat dels assumptes i conflictivitat de la regió", assenyala el Ministeri de Justícia. L'objectiu d'aquest prop de centenar de jutjats nous és "adequar la planta judicial a les necessitats existents".

Edicions locals