L'alcalde de Granollers demana la dimissió de Rajoy i l'alliberament de Cuixart i Sánchez

Josep Mayoral titlla "d'absolut despropòsit" l'acusació de sedició als líders de l'ANC i Òmnium

Política

Granollers

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha emès un comunicat aquesta nit per condemnat un nou "tracte injust i injustificable. Desmesurat. Com el 20 de setembre. Com l'1 d'octubre". Mayoral hi demana la posada en llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, així com la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Per a l'alcalde socialista "és evident que la detenció dels presidents d’ANC i d’Omnium Cultural, expressen una vegada més la incapacitat del govern del Partit Popular de resoldre, des de la política, els problemes polítics. Unes detencions que no fan res més que aportar nous problemes a una difícil situació que requereix serenitat i voluntat d’entesa", considera.
 
"Que avui Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estiguin a la presó no té, des del meu punt de vista, cap mena de sentit. Acusar de sedició als líders de les mobilitzacions més massives i pacífiques que s’han vist mai a Catalunya és un absolut despropòsit", segueix el comunicat.
 
Per això, Mayoral considera que és l’hora de demanar la dimissió de Mariano Rajoy, "amb ell al capdavant no serà possible una sortida sensata i dialogada al conflicte que avui vivim", diu.
 
Per a l'alcalde, "la gravetat dels fets fa que obviem altres qüestions que estan en el debat polític i social de país, en aquests darrers dies".

 

Edicions locals