Parets fa el primer pas per traslladar la seu de la Policia Local al sector Iveco

L’edifici municipal del sector comercial també acollirà un espai formatiu gestionat per l’IUCT

Societat

Parets del Vallès

Finalment, la comissaria de la Policia Local de Parets es traslladarà de l’actual edifici de l’avinguda Lluís Companys al sector Iveco. El ple d’aquest dijous aprovava el tràmit perquè l’edifici propietat de l’Ajuntament a aquest sector comercial pugui acollir equipaments públics.

La decisió trasllada la comissaria del Barri Antic a l’Eixample, a un espai que, segons defensava l’alcalde Mingote, compta amb el vistiplau del col·lectiu de policies. “Més enllà de la nostra opinió hem comptat amb la dels professionals que necessiten canviar de seu perquè actualment estan treballant en una situació precària”, explicava l’alcalde en el ple. Mingote també destacava que “és un lloc que té com a punt a favor la mobilitat ja que té fàcil accés rodat a tots els punts de la població”, opinava.

Espai de l’IUCT
L’edifici municipal de la zona Iveco també acollirà un centre educatiu i de promoció de la indústria. Hi tindria la seva seu el Consell Industrial de Parets i estaria gestionat per l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT) que fa anys que té previst traslladar la seva seu de l’Escola Sant Gervasi de Mollet a un nou edifici per construir a l’avinguda Josep Tarradellas de Parets. Aquest espai de titularitat municipal a la zona Iveco cedit per l’Ajuntament serà, segons Mingote, un “servei formatiu complementari de l’IUCT que treballarà de la mà del Consell Industrial com a accelerador per promoure la creació de noves empreses com start ups”, defensava Mingote.

Desacord de l’oposició
Per la seva part, tots els grups de l’oposició, excepte Cs, van votar en contra de la proposta. Tant Sumem Parets, com Ara Parets ERC i NOPP van qüestionar la idoneïtat de la nova ubicació de la comissaria per manca de centralitat i d’accessibilitat per part dels ciutadans. El portaveu d’Ara Parets, Jordi Seguer, assegurava que “no hi ha prou consens al carrer per aquest trasllat” i preguntava al govern local si es mantindria alguna oficina de la Policia Local al Barri Antic.
L’oposició també va criticar el fet que l’Ajuntament cedís un espai municipal a una entitat privada com és l’IUCT.

 

Edicions locals