Adif adjudica les obres per urbanitzar la llosa del soterrament del tren a Montmeló

Els treballs tenen un termini previst de 9 mesos i preveuen zones enjardinades i de jocs infantils

Societat

Montmeló

Cinc mesos després de l'anunci, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat les obres d'urbanització de la llosa de cobertura del ferrocarril a Montmeló. Les obres, amb un pressupost de 1.631.467,3 euros (IVA inclòs), han estat adjudicades a l'empresa Obrascon, Huarte, Lain (OHL) amb un termini d'execució estimat de 9 mesos.

L'actuació, definida i consensuada amb l'Ajuntament, es durà a terme en l'espai de gairebé 13.000m2 comprès entre els carrers de Lluís Companys i de Pompeu Fabra i pretén millorar la integració ferroviària en el municipi i afavorir la connexió dels dos nuclis urbans situats a ambdues bandes de la infraestructura.
 
El projecte preveu un conjunt integrat a l'entorn, amb la creació d'una zona de jocs infantils, espais amb graderies i terres, dues pèrgoles d'acer galvanitzat (que es creuaran entre si i amb el graderia), i una zona de calçada pavimentada en carrer de Pompeu Fabra.

Per a això, prèviament, s'executarà sobre la llosa una capa d'impermeabilització addicional a la ja existent per augmentar l'estanquitat del calaix ferroviari, treballs de pavimentació, jardineria, instal·lacions d'il·luminació i drenatge, col·locació de pilons de separació entre les calçades i les zones vianants i es cobrirà el buit de ventilació de les vies amb una reixeta. També s'ha tingut en compte la disposició de les sortides d'emergència i els pous de ventilació per a la seva integració en la urbanització de l'entorn.

A més, sobre la vora de la llosa i davant de l'antiga estació ferroviària, es realitzarà una petita rampa i una escala per al futur accés a la primera planta d'aquest edifici.

Finalment, també es duran a terme actuacions fora de la llosa, a la part inicial del carrer de Miquel Biada i en l'entorn del carrer del Primer de Maig.

 

Edicions locals