Un simulacre d'accident químic activarà les sirenes d'alarma aquest dimecres

Durant la prova s’enviaran missatges a través de l'aplicació de mòbil gencat.mobi/pcivil tal com es faria en una emergència real

Societat

Granollers, Gualba, Montornès del Vallès, Sant Celoni

Protecció Civil de la Generalitat provarà aquest dimecres, 25 d’octubre, a partir de les 10 h i fins al migdia, l’efectivitat del so i la cobertura de les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Plaseqcat de Protecció Civil que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic. En el cas del Vallès Oriental s'activaran les sirenes de Granollers, Montornès, Gualba i Sant Celoni.

Aquesta prova, que es realitza dos cops a l’any, té l'objectiu de comprovar l’efectivitat del so i la cobertura de 82 sirenes de risc químic ubicades en 36 municipis catalans. Concretament, s'activaran per comprovar si sonen bé i la zona en què es pot sentir més bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors, i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.
 
L’alarma constarà de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic, la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.
 
Durant la prova de dimecres, Protecció Civil de la Generalitat enviarà missatges a través de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. També s’informarà a través del Twitter @emergenciescat de l’activació de les sirenes, com es faria en cas d’accident real, a través de l'etiqueta #ProvaSirenes, i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT enviarà un SMS a les persones sordes que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat. 

Els municipis del Vallès Oriental que activaran les seves sirenes d'alarma seran Montornès del Vallès i Granollers (10.20 h) –que també se sentirà des de Canovelles–, Sant Celoni i Gualba (12.20 h).
 

Edicions locals