Clara Segura i David Selvas declaren 'La treva' al Teatre Auditori de Granollers

L'obra, dirigida per Julio Manrique, es basa en el text de l'anglès Donald Margulies sobre els conflictes bèl·lics i les relacions humanes

Cultura

Granollers

Dissabte (21 h), arriba al Teatre Auditori (TAG) una de les grans apostes teatrals de la temporada. Es tracta de La treva, un text de l’anglès Donald Margulies (Time stands still), traduït per Cristina Genebat i dirigit per Julio Manrique. A aquest duet d’èxits escènics s’hi suma un repartiment de luxe –Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula i Mima Riera–. L’obra vol ser una reflexió sobre els conflictes bèl∙lics, el periodisme de guerra i, sobretot, les relacions humanes.

Ambientada cronològicament l’any 2009 amb el rerefons de la guerra d’Iraq, la Sarah (Segura), una prestigiosa fotògrafa de guerra, torna al seu apartament de Brooklyn greument ferida a causa de l’esclat d’una bomba mentre cobria el conflicte. Allà es retroba amb el seu company James (Selvas), reporter de guerra, que després de patir una crisi nerviosa i abandonar l’escenari del conflicte, ha hagut de tornar‐hi a buscar la seva dona. Un cop a casa, hauran de cicatritzar les ferides. La visita del Richard (Madaula), editor i bon amic de la parella, acompanyat de la seva nova novia (Riera), la jove i ingènua Mandy, farà que la Sarah i el James revisin el seu projecte de vida i de parella. Un any de treva per a que cadascú decideixi, finalment, què vol fer amb la seva vida.

Una obra que parla de guerra i parla d’amor, de com la feina de reporter i corresponsal de guerra afecta les relacions personals. Grans temes dirigits per Julio Manrique i interpretats per aquests quatre actors insígnia de l’escena catalana.

A més, en acabar l’obra, i en el marc d’Activitats 360º, el públic podrà conversar amb la companyia.

Edicions locals