Entitats educatives fan una crida a concentrar-se en defensa de l'escola catalana

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) fa una crida a oposar-se als intents de centralització de l'educació per part de l'Estat

Societat

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) –plataforma formada per diverses entitats i organitzacions relacionades amb el sistema educatiu de Catalunya, com la FaPaC o CCOO, entre d'altres–, ha convocat per aquest dimecres a la tarda (18 h) concentracions davant dels ajuntaments de totes les capitals de comarca i també de Mollet en defensa de l'escola catalana.

Arran del qüestionament per part de diversos partits polítics de l'Estat de la tasca docent del professorat a Catalunya, acusant d'adoctrinament i fomentar l'odi contra Espanya, el MUCE condemna aquestes declaracions, "que ens semblem una falta de respecte per tots els i les docents de Catalunya, atacant la seva professionalitat com a eina política per centralitzar les competències educatives".

Tots aquests atacs, afegeix CCOO, "no és només contra els docents, és un atac contra l'educació pública que ha estat i és la garant del clima de respecte social que vivim al nostre país". També el Casal de Mestre de Granollers s'afegeix a la crida recordant que "seguirem lluitant per una escola catalana, pública, laica, coeducadora i democràtica".


Davant d'això i del risc d'aplicació de l'article 155, que suposaria la intervenció del Departament d'Ensenyament per part de l'Estat, les entitats fan una crida a concentrar-se aquest dimecres a les 18 h davant dels ajuntaments de capitals de comarca, així com també a Mollet del Vallès, en defensa de l'autonomia i del model d'escola catalana.

 

Edicions locals