Detingut per robar domicilis i vehicles al Vallès Oriental

L'home, que podria formar part d'un grup criminal organitzat, ha ingressat a presó

Societat

Caldes de Montbui, Montornès del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Granollers, amb col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut un home de 22 anys d'edat per sis robatoris amb força a domicilis de Sant Celoni, Montornès del Vallès, Caldes de Montbui i Santa Maria de Palautordera, tots municipis del Vallès Oriental i un altre a Piera (Anoia), a banda de dos delictes més de furt d'ús de vehicle.

La matinada del dia 19 d'octubre la Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar un vehicle que circulava fent maniobres estranyes, el seu conductor no es va voler aturar quan els agents li van demanar i es va resistir activament.
 
Un cop aturat, els agents van comprovar que el vehicle havia estat robat feia dos dies d’un domicili de Santa Maria de Palautordera. Dins el vehicle es van localitzar diversos objectes robats, entre altres coses, les claus de diversos cotxes, un dels quals també havia estat sostret en un altre domicili de Montornès del Vallès. L’home va ser detingut en aquell moment.
 
Amb aquesta informació els agents de la Unitat d´Investigació de Granollers, que ja estaven investigant els robatoris, van poder relacionar el conductor del vehicle robat amb fins a sis robatoris a domicilis a diverses poblacions del Vallès Oriental i una de l’Anoia.
 
El modus operandi de l’autor es repetia en tots els casos: forçava fent palanca portes i finestres amb eines tipus tornavís i buscava diners, joies o bé objectes fàcils de transportar i ràpids de vendre en el mercat il·lícit.
 
Es dona el cas que, l’arrestat va arribar al país el 2 d'octubre procedent d'Albània i no s’havia establert en cap domicili conegut fins el moment.  Aquesta manera de fer és habitual entre de grups criminals organitzats que es dediquen a realitzar aquest tipus de robatoris. El grup té una gran mobilitat i es desplacen per diversos països en un curt espai de temps amb l’objectiu d'evitar ser detectats per la policia. La investigació roman oberta i els cossos de seguretat no descarten més detencions vinculades amb aquests fets
 
L'arrestat va passar a disposició judicial el dia 21 d’octubre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Edicions locals